Explicații: ce înseamnă cash out la pariuri? Ghid & Sfaturi

Prin opțiunea Cash Out la pariuri sportive poți închide oricând dorești un pariu aflat în desfășurare. În urmă cu câțiva ani, această opțiune era oferită de puține agenții online. Acum, însă, ea este ceva obișnuit.

Sunt două situații în care un parior este tentat să apeleze la Cash Out:

1. În acel moment, biletul este câștigător, dar jocul curge într-o direcție care pune în pericol rezultatul. De exemplu, echipa pe care a pariat conduce, dar rămâne în inferioritate numerică sau este dominată net. Dacă închide pariul, el va avea un profit mai mic decât cel anticipat la plasarea biletului, dar va avea profit. Câștigul va fi cu atât mai mare cu cât cota pentru selecția pe care a pariat va fi mai mică.

2. Biletul este necâștigător și nici nu sunt perspective că s-ar putea îndrepta ceva. De exemplu, echipa pe care a pariat primește gol sau are un jucător eliminat când scorul este încă egal. În acest caz, prin Cash Out, el recuperează o parte din miză.

Avantaje/dezavantaje atunci când faci Cash Out

Principalele avantaje ale opțiunii Cash Out au fost prezentate mai sus. Cu ajutorul ei, este securizat un profit sau este limitată o pierdere. Dacă scorul îți este favorabil în minutul 90, închizi pariul și scapi de emoțiile din prelungiri. Atunci, valoarea profitului parțial va fi foarte apropiată de cea a profitului final.

Se poate face și „speculă” prin închiderea pariului. Așa cum am spus, suma câștigată crește cu cât cota pe selecția aleasă este mai mică. Faci profit în situația în care cotele se mișcă în favoarea ta. Concret, să spunem că anticipezi un număr mare de lovituri de colț într-un meci. Pariezi pe selecția „peste 11.5 cornere”. Dacă în prima repriză sunt deja 8 cornere, închizi pariul și ai un profit bun.

Ca dezavantaj, trebuie menționată ispita de a închide pariul pentru a fi sigur de profit. Mulți cedează acestei oportunități, iar la final constată că ar fi câștigat mai mulți bani dacă ar fi lăsat biletul în joc. Dacă echipa pe care ai pariat conduce și primește cartonaș roșu, nu înseamnă automat că nu va câștiga meciul. Din fericire, unii operatori au introdus Cash Out-ul parțial, prin care se poate închide pariul doar pe o parte din miză.

Ce înseamnă Cash Out indisponibil?

În afara cazului în care opțiunea nu este oferită din start, în dreptul unei selecții apare Cash Out indisponibil (pariul nu poate fi închis în acel moment), atunci când:

– cotele au o fluctuație mare, deci s-au pariat mulți bani și sunt suspiciuni;
– opțiunea de pariere nu mai este disponibilă fie pentru că ar avea o cotă mult prea mare, fie pentru că ar avea o cotă mult prea mică;
– meciul este întrerupt;
– cotele sunt blocate, pentru că este o fază periculoasă;
– evenimentul este deja decis.

Vă recomandăm să aruncați o privire peste lista de case de pariuri online cu cash out pentru a afla ce tip de Cash Out oferă principalele agenții de pariuri sportive, astfel încât să jucați pe platforma care vi se potrivește cel mai bine.