Cum să joci la pariuri sportive – Sfaturi începători & Reguli

Pariurile sportive reprezintă una dintre cele mai accesibile metode de divertisment. Pornind de la numai 10 lei, cât este depunerea minimă la unele agenții online, un parior priceput poate avea parte de adrenalină pe o perioadă îndelungată.

În pariuri, este posibil să câștigi bani „pornind de jos”. Asta presupune disciplină, cunoștințe despre sportul pe care pariezi, inspirație și, bineînțeles, noroc.

Dacă ești la început, primul sfat este să nu te aștepți să te îmbogățești peste noapte. O asemenea premisă nu aduce nimic bun, ci doar deziluzii care te vor afecta psihic și, prin urmare, te vor împiedica să iei deciziile corecte.

În acest articol prezentăm o colecție de sfaturi pentru cei care nu au experiență în acest domeniu. Am grupat recomandările în mai multe secțiuni corespunzătoare etapelor importante din ciclul plasării unui bilet.

Cum funcționează cotele

Printre primele lucruri pe care trebuie să le înțeleagă un parior începător este ce sunt cotele, cum funcționează și cum se calculează. Nu numai că te va ajuta să înțelegi cât de probabil este un eveniment să se întâmple (exemplu: rezultatul unui meci de fotbal/tenis), dar o cotă reflectă și care sunt potențialele tale câștiguri.

Citește ghidul nostru despre Ce înseamnă cota la pariuri și cum se calculează?.

Cum să alegi casa de pariuri online potrivită

Un prim set de sfaturi se referă la alegerea agenției de pariuri sportive online. Vorbim de online, pentru că acolo sunt cele mai mari șanse de a obține profit.

Mai întâi, alcătuiește o listă scurtă cu cele mai serioase case de pariuri. Operatorii de top sunt ușor de identificat, dacă intri pe site-urile acreditate să scrie despre jocurile de noroc. Primele 4 agenții au pe platformele lor aproximativ 90% din pariorii români. Vezi recomandările noastre de case de pariuri online.

Compară ofertele sportive. Pornind de la lista scurtă a operatorilor, compară ofertele sportive raportându-te atât la numărul sporturilor și competițiilor acoperite, cât și la numărul și diversitatea opțiunilor de pariere pentru meciurile care te interesează.

Compară cotele. Una dintre regulile de bază în pariuri este să pariezi pe cele mai mari cote. Este de la sine înțeles că trebuie să ai conturi la agențiile care stau cel mai bine din acest punct de vedere. Le poți identifica facând o comparație între cotele oferite de operatorii de top pentru aceleași selecții de pariere.

Analizează ofertele promoționale. Ofertele promoționale nu trebuie să fie decisive în alegerea unei anumite case de pariuri. Pe termen lung, sunt mai importante criteriile de mai sus, însă pot influența decizia. În funcție de bonusul oferit și de cerințele de rulaj, îți poți începe „cariera” de parior cu un avantaj. Vezi aici un top de bonusuri pariuri.

Cum să alegi meciurile pe care să pariezi

Am trecut de faza deschiderii contului, urmează etapa alegerii meciurilor. Pentru a găsi pariurile cu cele mai mari șanse de câștig, este bine să…

  • …pariezi doar pe competițiile pe care le cunoști. Cu cât știi mai bine echipele care se înfruntă, cu atât rolul hazardului în deciderea unui pariu se micșorează. Pariorii profesioniști, care trăiesc din această activitate, joacă doar pe câteva ligi, pe care „le visează”.
  • …treci oferta zilei printr-un prim filtru. Se poate ca, într-o zi, oferta sportivă să fie foarte bogată. În acest caz, trebuie să faci o selecție pentru a depista meciurile pe care să te concentrezi, deoarece nu este timp să le analizezi pe toate. Un prim filtru poate fi reprezentat de indiciile oferite de statistică.
  • …te inspiri și din ponturile tipsterilor. Sugestii pentru lista scurtă de meciuri pot oferi și ponturile tipsterilor. Site-urile de profil postează zilnic analize pentru cele mai interesante partide. Ponturile trebuie să reprezinte doar un punct de plecare pentru analiză, nu le lua ca atare. Fă-ți tu propria idee despre meciul respectiv!

Cum să analizezi meciurile

O analiză corectă trebuie să includă toți factorii care pot influența rezultatul unui meci, numărul de goluri marcate, de cartonașe galbene, de lovituri de colț ș.a.m.d. În principiu, ea este structurată în două părți:

Analiza datelor statistice

Pentru pariurile pe rezultat, sunt de urmărit: forma celor două echipe, ultimele 5 rezultate de acasă ale echipei gazdă, ultimele 5 rezultate din deplasare ale echipei oaspete, rezultatele directe, rezultate din meciurilor directe de pe terenul echipei care are acum statut de gazdă.

Pentru pariurile pe total goluri, sunt de urmărit: câte goluri s-au marcat în ultimele 5 meciuri jucate de cele două echipe în respectiva competiție, câte goluri s-au marcat în ultimele 5 meciuri de acasă ale echipei gazdă, câte goluri s-au marcat în ultimele 5 meciuri din deplasare ale echipei oaspete, câte goluri s-au marcat în meciurile directe.

Pentru pariurile pe total cornere, sunt de urmărit: raportul loviturilor de colț din ultimele 5 meciuri de acasă ale echipei gazdă, raportul loviturilor de colț din ultimele 5 meciuri din deplasare ale echipei oaspete.

Pentru pariurile pe cartonașe galbene sunt de urmărit: câte cartonașe galbene a primit echipa gazdă în fiecare din ultimele 5 meciuri jucate acasă, câte cartonașe galbene a primit echipa oaspete în fiecare din ultimele 5 meciuri jucate în deplasare, mediile cartonașelor galbene primite de cele două echipe în sezonul curent, media cartonașelor galbene arătate de arbitrul de centru în sezonul curent.

Analiza informațiilor de context

Datele statistice sunt importante, dar ar fi o greșeală să te raportezi numai la ele. O pondere mai mare o au informațiile de context, pe care le găsești cu ușurință dacă îți alcătuiești, în timp, o bază de date cu surse de informare de încredere. Ce înseamnă informații de context?

1. Absenții, jucătorii care revin după accidentări/suspendări, formațiile probabile. Este important de știut ce jucători lipsesc. Dacă o echipă nu poate conta pe doi sau pe trei jucători importanți, atunci forța ei scade considerabil. În același timp, revenirea unui jucător cheie poate stopa o serie de rezultate negative.

2. Motivația. În unele momente ale sezonului, motivația primează ca importanță în fața raportului de forțe. Sunt numeroase cazurile în care echipa mai slabă, dar motivată, a învins favorita care își îndeplinise deja obiectivele pentru acel sezon sau pentru care urma un meci mult mai important, într-o competiție internațională.

3. Atmosfera din lot. O echipă care nu are liniște în vestiar nu poate juca la capacitate maximă. Problemele financiare sau tensiunile dintre antrenor și jucători își spun cuvântul în evoluția fotbaliștilor, chiar dacă aceștia nu recunosc oficial că ar fi vreo problemă.

4. Starea suprafeței de joc. Se spune că un teren îmbibat cu apă sau fără porțiuni de gazon nivelează valorile. Echipa care construiește are un adversar în plus.

Reguli de urmat

Indiferent de pariul pe care îl plasezi, este obligatoriu să respecți managementul banilor, adică să ajustezi miza în funcție de banii de care dispui și de gradul de risc.

Nu paria niciodată toți banii pe un singur bilet. Să spui că există pariuri sigure 100% e ca și cum ai spune că un penalty nu poate fi ratat niciodată.

Cam asta e pentru început. Dacă ții cont de sfaturile de mai sus, ai șanse să pornești cu dreptul în lumeda pariurilor.

Oferte Speciale Octombrie