Pariuri Esports România: Siteuri de pariuri CS:GO, Dota 2 & LoL

Jocurile pe calculator practicate la nivel de competiție, între jucători individuali sau pe echipe, se numesc sporturi electronice (eSports).

În perioada în care majoritatea întrecerilor sportive au fost suspendate din cauza pandemiei, acest tip de sporturi a reprezentat punctul forte al ofertei agențiilor de pariuri online. Obligați să mizeze pe eSports, pariorii au ajuns să le cunoască și să le îndrăgească.

 AgențieBonus 
1Până la 500 LEI
Depunere minimă: 50 LEI. Cotă minimă: 1.50. Fără condiții de rulaj.

Se aplică T&C. +18. Recenzie Betfair.

Deschide cont
2100% până la 500 LEI
Depunere minimă: 25 LEI. Cotă minimă: 1.65. Rulaj: x5.

Se aplică T&C. +18. Recenzie Betano.

Deschide cont
3100% până la 300 LEI
Depunere minimă: 25 LEI. Cotă minimă: 1.40. Rulaj: x8.

Se aplică T&C. +18. Recenzie Unibet.

Deschide cont
4100% până la 555 LEI
Depunere minimă: 40 LEI. Cotă minimă: 1.70. Rulaj: x10.

Se aplică T&C. +18. Recenzie Sportingbet.

Deschide cont
5100% până la 500 LEI
Depunere minimă: 25 LEI. Cotă minimă: 1.50. Rulaj: x4.

Se aplică T&C. +18. Recenzie Fortuna.

Deschide cont
6Până la 500 LEI
Depunere minimă: 20 LEI. Cotă minimă: 1.60. Rulaj: x6.

Se aplică T&C. +18. Recenzie Superbet.

Deschide cont
7Freebet de 500 LEI.
Depunere minimă: 5 LEI. Cotă minimă: 1.50. Fără condiții de rulaj.

Se aplică T&C. +18. Recenzie Netbet.

Deschide cont

Jocuri esports pe care poți paria: CS:GO, Dota 2 & League of Legends

Cele mai populare eSports în rândul românilor sunt Counter-Strike Global Offensive, League of Legends și DOTA 2.

Counter-Strike Global Offensive este un „First Person Shooter” în care se confruntă două echipe formate din câte 5 jucători. În general – și aici vorbim de toate jocurile, nu numai de CS GO – jucătorii sunt profesioniști foarte bine pregătiți, care fac bani buni dacă ajung la un nivel înalt, din salariile plătite de echipe și din competițiile câștigate.

La Counter-Strike, o echipă reprezintă „teroriștii”, care încearcă să planteze o bombă, iar cealaltă echipă trebuie să împiedice această acțiune sau măcar să dezamorseze bomba odată ce a fost plantată.

League of Legends este un Multiplayer Online Battle Arena între două echipe. Obiectivul este de a ajunge în locul de pe hartă unde este baza echipei inamice și de a distruge o structură aflată în interior. Drumul este presărat cu turnuri care, la rândul lor, trebuie distruse.

Ideea este asemănătoare și la DOTA2, dar, evident, vorbim despre o altă realizare grafică și despre detalii care diferențiază cele două jocuri.

eSports sunt în ofertele tuturor operatorilor de pariuri online de top care funcționează legal în țara noastră. În momentul scrierii acestor rânduri, Unibet oferă 346 de pariuri pe sporturi electronice, dar și Betfair, 888Sport, Netbet sau Betano dau multe opțiuni celor care doresc să parieze pe așa ceva.

Pe ce alte jocuri se mai poate miza

În afară de cele trei menționate mai sus, în ofertele operatorilor se mai regăsesc Starcraft 2, FIFA, Call of Duty, Hearthstone și Overwatch. Este posibil ca, pe viitor, să apară și alte sporturi electronice în „portofoliul” caselor de pariuri online din România.

Piețe disponibile de pariat

În ceea ce privește tipurile de pariuri disponibile, trebuie spus că un eveniment de nivel înalt, cum ar fi un meci de la Campionatul Mondial League of Legends, are și 70 de opțiuni de pariere.

Se poate miza pe: câștigătorul luptei; câștigătorul fiecărei hărți; total hărți; handicap meci (în funcție de numărul hărților câștigate) -1.5, -2.5/ +1.5, +2.5; scor corect (sunt 6 variante: 3-0, 3-1, 3-2, 2-3, 1-3, 0-3); echipa care realizează First Blood pe fiecare hartă în parte, total turnuri distruse pe fiecare hartă în parte – peste/sub ș.a.m.d.

Înainte de a paria pe eSports, un prim pas este să joci sporturi electronice. Apoi, să cunoști cât mai bine echipele care se înfruntă, adică să urmărești cât mai multe evenimente. În felul acesta, vei învăța stilul fiecărui jucător. Fiind vorba de echipe restrânse, nu este greu să înveți jucătorii. La fiecare luptă participă cei mai buni oameni din echipă.

Toate meciurile de eSports pot fi văzute live gratuit pe site-ul twitch.tv. De asemenea, este bine să urmărești site-urile echipelor/jucătorilor și site-urile care scriu despre eSports, pentru a afla dacă sunt absențe din vreo echipă. Dacă lipsește un jucător bun, forța respectivei echipe scade considerabil.

Totul se simplifică în cazul sporturilor electronice individuale, precum FIFA. Opțiunile de pariere sunt similare cu cele pentru meciurile de fotbal reale (rezultat final, șansă dublă, total goluri, handicap).

Bonusurile oferite de casele de pariuri din România

Sunt mai mulți operatori care oferă bonusuri dedicate pentru sporturile electronice. În general, aceste bonusuri constau în pariuri gratuite, care pot fi folosite tot pe piețe din eSports. Iată câteva exemple:

  • Cu ocazia turneelor importante, Betano îi provoacă pe jucători la Misiuni care au ca premiu un pariu gratuit. Ultima misiune de acest gen presupunea parierea a minim 50 de lei pe evenimente din turneul DOTA 2 – ESL One Germania, iar recompensa este un pariu gratuit în valoare de 50 lei.
  • Și Netbet are o ofertă promoțională de care poți profita în fiecare săptămână: primești 50 de lei pariu gratuit dacă pariezi minim 200 de lei pe orice piață din sporturile electronice
  • La rândul ei, Unibet oferă periodic pariuri gratuite, dacă îndeplinești condițiile de pariere indicate pe eSports
  • Maxbet oferea un pariu gratuit în valoare de 50 de lei ca recompensă pentru definitivarea operațiunii de verificare a contului. Freebet-ul putea fi folosit atât premeci, cât și live.

Pariurile pe sporturi eletronice sunt considerate pariuri sportive. Astfel, biletele plasate pe ele contribuie și la îndeplinirea condițiilor de rulaj pentru transformarea în bani reali a fondurilor suplimentare oferite prin alte promoții.

Cum să alegi cel mai bun site pentru pariuri pe esports?

Deși au crescut mult în popularitate în ultima perioadă, eSports intră în continuare în categoria sporturilor de nișă. Asta înseamnă că, dacă te pricepi foarte bine, poți avea un avantaj. Bookmakerii nu le dedică echipe întregi de specialiști pentru analizarea evenimentelor și fixarea cotelor, așadar pot apărea mai multe pariuri de valoare decât în cazul pariurilor pe meciuri de fotbal, de exemplu.

  1. În alegerea celor mai bune site-uri pentru pariurile pe eSports, este bine să ții cont de câteva criterii. În primul rând, este vorba de oferta sportivă. Cu cât sunt mai multe evenimente listate, cu atât ai mai multe șanse să găsești unul cu deznodământ mai ușor de anticipat.
  2. Nu este obligatoriu să pariezi pe rezultat. În urma analizării unui eveniment viitor, poți descoperi că o anumită selecție are probabilitate mai mare de câștig. Așadar, este util să ai cont deschis pe o platformă (sau pe mai multe) care oferă un număr mare de opțiuni de pariere, măcar pentru competițiile de prim-plan.
  3. Dacă ai mai multe conturi la agenții de top, înseamnă că poți să pariezi și pe cele mai mari cote și să obții un profit mai bun pe termen lung.
  4. Pariurile pe evenimente aflate în desfășurare înseamnă adrenalină și în eSports. De aceea, dacă urmărești să te distrezi, este indicat să vezi ce site-uri au cea mai bună platformă live.
  5. Sau poate ești genul de parior care vrea profit mare investind pe măsură. În acest caz, trebuie să ai grijă la limitele de pariere impuse de fiecare operator în parte.

Oricum ar fi, te sfătuim să încerci pariurile pe eSports. Cu timpul, pot deveni o sursă de venit, iar aceste competiții nu se opresc niciodată, indiferent de evoluția pandemiei.